Bursluluk sınavı 2024 başvuruları

12.02.2024 399

Sayın Velimiz,

Bursluluk sınavı 2024 başvuruları 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Bursluluk sınavına 2023 yılı toplam gelirin fert başına düşen miktarının 111.600,00 Türk Lirasını geçmeyecek şekilde olması durumunda başvurulabilecektir. Bu şartı taşıyan velilerimiz aşağıdaki belgeler ile başvurabilirler.

Bursluluk sınavı için istenen belgeler:

1) Ek-1 Formu (okuldan alabilirsiniz veya tıklayarak indirebilirsiniz.)

2) Nüfus kayıt örneği. E-devlet'ten alınabilir.

3) 2023 yılına ait maaş bordrosu 12 aylık veya vergi mükellefi ise muhasebeden alınacak yıllık gelir durumunu gösteren beyanname (gelir durumunu gösteren belgenin muhasebeden alındı ise ıslak imzalı ve mühürlü olması, ya da sistemden  barkodlu belge şeklinde alınması şarttır.)

- Çalışmıyor ise çalışmadığını göstermek üzere SGK hizmet döküm cetveli.

- Maaş dışında sahip olduğu mülkten sağlanan gelir var ise gelirini gösterir belge.

- Ayrıca Kanunlarla özel hak tanınan öğrenci velilerinin durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

Klavuzu indirmek için tıklayınız.